Speelgras en kunstgras

 

- Trek je schoenen uit en ervaar letterlijk de grond onder je voeten op het blotevoetenpad of loop het labyrint wat we voor je in het zand getekend hebben. 

- Bij het Speelvlooien circus kan je oefenen met jongleren, stelten lopen, bordjes draaien en nog veel meer, natuurlijk kan je je kunsten vertonen aan het hooggeëerd publiek.  
- Bij de striptekenaar Bart van der Kraan van Studio Bajo kan je leren hoe je stripfiguren van groente en fruit tekent.

Roelien van Neck maakt papier van gras en inkt uit de natuur, hiermee maakt ze prachtige illustraties.  

- Kom ervaren hoe je kinderen dichter bij zichzelf en de natuur kan lesgeven bij Elles Smit, schrijfster van het boek Balancleren

Voedselbos Texel heeft ons prachtige bingo-voedselbos-zoekkaart voor alle kinderen gesponsord. 

 

Muziek

- Het ensemble Strijkvrij maakt ons blij met prachtige muziek van cello's, violen en contrabassen.

 

Theater

De grote Kapschuur toveren we om tot een theater waar twee mooie voorstellingen worden gespeeld. 

- Jongeren theatergroep Gouda speelt 'The Escaperoom klimaat'.

Wat begint als een onschuldig uitje naar de escaperoom, verandert al snel in een bizarre race tegen de klok om te redden wat er nog te redden valt. Een groep jongeren raakt verzeild in de grote vraagstukken van deze tijd rondom klimaat en een leefbare aarde. Krijgen ze vat op wat er gebeurt? Komen ze er samen uit? Vinden ze de sleutel tot de essentie of verdrinken ze in de stijgende zeespiegel en een groeiende afvalberg?

 

- Massimo Cavalinni laat ons lachen en huilen met zijn voorstelling 'Buiten de lijntjes'.

Wat als de maatschappij andere dingen van je vraagt of zelfs van je eist dan wat jij te bieden hebt. Wat als jij niet binnen de lijntjes past en 'ze' je er uit gooien? Misschien is dat wel het mooiste cadeau wat ze je kunnen geven. Pas dan kan je, buiten die lijntjes, jezelf weer vinden en de wereld mooier maken.